Bevezető
    A következő teszt szereplője egy kínai tablet...jó,persze,ma már minden kínai,de ez kínai kínai :D Mint a többi távol-keleti tabletnek,típusjelzése,gyártói oldala,supportja nincs.

Doboz,tartozékok

 A gép egy szolid dobozban érkezett,a tetején pár ikon,az oldalán droid,az egész doboz talán 2 centivel hosszabb,mint a nokia X6-om doboza.Kapunk hozzá fali töltőt,miniusb kábelt,valamint egy másik usb kábelt,melynek az egyik vége anya csatlakozós,itt tudunk rádugni akár külső vinyót,akár billentyűzetet és egyéb mókákat,a kézikönyv angol nyelvű.


A képet a Képfeltöltés.hu tárolja.   A képet a Képfeltöltés.hu tárolja.

 

 

 

Kívülről

A tablet nem szétszedhető,ahogy legtöbb társa sem,ám ehhez gyakorlatilag lehetetlen találni akksit a fentiekből kifolyólag,egyébként külsőre gyakorlatilag egy galaxy tab,persze az anyaghasználat itt szerényebb,de még bőven elfogadható.
A kijelzője 7 inch átmérőjű,alul található rajta egy töltő bemenet,egy usb csatlakozó,egy 3,5mm-es jack aljzat és egy mini hdmi csatlakozó valamint a microSD slot.

A képet a Képfeltöltés.hu tárolja.

A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. 

 

 

 

Hardver

A gépben egy 1 gigahertzes Telechip proci dolgozik,grafikus gyorsítóval,ehhez jön 512mb ram és 128mb rom valamint egy belső SD kártya,amit természetesen tovább bővíthetünk.A kijelző egy 800x480-as TFT panel,5 pontos multitouch-ra is képes digitizerrel.Az akku nem bírja hosszútávon,pár óra alatt töltőért kiált.Érdekes volt viszont,hogy amikor usb kábellel rákötöttem a laptopomra,hiába írta ki,hogy tölti,valójában inkább csak szintentartja az akksiját,egy éjszaka alatt 1%-ot töltött rajta usb-n keresztül,ami nem túl sok...Jobb oldalra került a bekapcsoló gomb,a home gomb és a hangerőszabályzók,a kijelző alatt kapott helyet az opciók és a vissza gomb,ezek eléggé mocorognak sajnos.
A kijelző jobb alsó sarkánál kapott még helyet egy vga kamera is,ha esetleg valaki videotelefonálna vele,persze lehet vele videózni és fotózni is,csak nehezen kivitelezhető :)

Menü,játékok,internet,miegymás

A felület minden módosítástól mentes android,amit persze a marketből levadászott launcherrel pikk-pakk egyedivé lehet varázsolni.Wifire gyorsan csatlakozik,viszont ha valaki ad-hoc hálózatban szeretné megosztani a netet a kütyüvel,az sajnos nem fog sikerülni,ugyanis nem támogatja a 2.3.3 ezt a típusú megosztást,de biztos valahogy lehet rá rakni újabb rendszert.Szerencsére tud magyarul a rendszer,viszont vannak érdekes menüelemek,például folyamatosan mutatja,hogy nincs térerő,illetve a beállításokban is telefonként van feltüntetve.A programok többsége a gyári rajta,kapunk egy fájlkezelőt és egy videolejátszót pluszba és ennyi.Az elején írtam,hogy rá lehet kötni billentyűzetet és más egyéb USB-s eszközt,nos,az egeret is felismeri,de annyira gyorsan szaladgál a kurzor,hogy használhatatlan,viszont a billentyűzet tökéletes.

Összegzés
 

Ez a kis gép valóban megéri az árát,a vaterán lehet ilyet kapni,némi keresgélés után ráakadtam egy viszonteladó honlapjára (http://www.alibaba.com/product-gs/520396695/cheap_7_inch_mid_tablet_pc.html) itt le van írva minden a készülékről.
És akkor a végére egy rövid kis videó(bocsi a rossz minőségért,mobillal lett felvéve)
 

A bejegyzés trackback címe:

https://rbence.blog.hu/api/trackback/id/tr833976829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Plumper_ 2013.02.19. 12:32:53

srác! ez milyen autós játék! érdekelne, legalább én is kipróbálnám a tabletemet.
(kínai az is, és tökjó)
süti beállítások módosítása